Sinterklaas

Sinterklaas 2016

Het feest van Sinterklaas was op zaterdag 26 November voor de allerkleinsten van de buurtvereniging. Er waren 12 kinderen die samen met hun vaders, moeders, opa’s en oma’s gezellig naar de aula van de brede school St Martinus waren gekomen. We hadden heerlijke koffie met speculaas en voor de kinderen Ranja met lekkers. De kinderen zaten intussen heerlijk in de stoomboot te spelen met pakjes en Sinterklaasmuziek op de achtergrond.

Voor dat we het wisten riep een van de ouders dat ze een zwarte piet hadden gezien en ja daar kwamen de 2 pieten en sinterklaas gezellig bij ons binnen en nam Sinterklaas plaats op zijn speciale schommelstoel die al klaar stond.

Alerte kinderen wezen Sinterklaas op feit dat zijn mijter niet goed zat. Het kruis zat aan de achterkant i.p.v. voren. De Sint vertelde dat hij druk was geweest en geen tijd had om zich goed aan te kunnen kleden en hij vond dat de zwarte pieten niet goed hadden opgelet.

Daarna heette Sinterklaas iedereen van hartelijk welkom en pakt zijn grote boek er eens bij. Alle kinderen komen aan de buurt en de Sint heeft ook alle tijd om een gesprekje met de kinderen en af toe de ouders te maken. Als iedereen geweest heeft komt de piet met een zak vol cadeautjes voor iedereen.

De cadeautjes worden uitgedeeld als iedereen er één vast heeft wordt er afgeteld van 10 naar 0 en mag iedereen zijn cadeautje open maken. Alle kinderen vinden het superleuk wat zij hebben gekregen en dit wordt onderling met elkaar ook even gedeeld.

In tussen drinken de ouders zich en drankje en praten nog wat met elkaar. Rond 18.00 is de boel opgeruimd en hadden we weer een geslaagde middag achter de rug.

Nou hopelijk heeft de sint en zijn pieten volgend jaar ook nog een plekje in zijn agenda voor ons.

 

Groetjes Esther

 

Klik hier voor de foto's van deze middag.

 

"De Kom"

Oud-Zevenaar

 

Op deze website krijgt u een beeld van wie we zijn en wat we doen. Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van de site, maar de beste manier om kennis te maken met de buurtvereniging is zelf meedoen. Dus lid worden en mee doen aan de activiteiten. Graag tot ziens!

Sinterklaas 2015

Dit jaar was het sinterklaasfeest op zaterdag 28 November. We hadden met ons allen gezellig de aula van de school gereed gestoomd voor deze middag. De papa's en mama's kwamen om 15.30 naar de school met de kinderen.

De kinderen konden aan de knutseltafel plaats nemen en een masker van een pietje of sinterklaas versieren.

 

Adres

Buurtvereniging 'De Kom'

Martinusweg 13

6905 AR Oud-Zevenaar

 

U kunt ons op meerdere manieren bereiken. Kijk hiervoor bij CONTACT

 

In de tussentijd konden de ouders alvast een kopje koffie nuttigen met iets lekkers erbij, en de kinderen als ze wilden een glaasje ranja.

Voor dat we het in de gaten hadden stond Sinterklaas al in de aula en hadden we nog geen liedje gezongen!

We hebben maar gauw een liedje ingezet samen met kinderen en ouders.

Daarna hebben we Sinterklaas uitgenodigd om plaats te nemen in de mooie stoel, en de kinderen hebben samen met zijn allen op de grond voor sinterklaas gezeten.

De Sint had natuurlijk zijn grote rode boek mee met allemaal leuke anekdotes over de kinderen.

Zo heeft de Sint weer heerlijk de tijd genomen en mochten alle kinderen even bij de Sint langs.

Toen iedereen was geweest hadden de pieten een hele zak vol met cadeautjes meegenomen voor de kinderen.

Het was zeker een geslaagde middag zoals ieder jaar weer.

 

Esther

 

Klik hier voor de foto's van deze middag.

 

Sinterklaas 2014

Zondag 30 november hadden we Sinterklaas gevraagd of hij nog even tijd had om Buurtvereniging de kom te komen bezoeken!

We hadden hiervoor de gymzaal in de school omgebouwd tot een gezellige gebeuren.

Koffie met wat lekkers en ranja voor de kinderen stonden ook al klaar.

 

Rond 15.00 uur kwamen de kinderen met de ouders binnen druppelen. Toen iedereen zo´n beetje aan de koffie zat deed Nancy een welkomst woordje.

De kinderen waren intussen al een button aan het maken met hun naam erop.

De sint zou ongeveer rond 15.30 bij ons zijn dus we begonnen op tijd met zingen van onze bekende liedjes zoals, zie de maan schijnt door de bomen, zie ginds komt de stoomboot en hoort wie klopt daar kinderen. Maar rond 15.45 was er nog niks te zien…

Dus de kinderen werden een beetje ongeduldig, we zijn toen maar even gestopt met zingen en zijn met dansen begonnen.

En ja hoor rond de klok van vieren kwam Sinterklaas aan met zijn pieten, ze hadden vast gestaan bij het spoor in Elten, Sint excuseerde zich zoals we hem kennen met de nodige humor.

Sinterklaas nam gauw plaats tussen de kinderen en sloeg zijn grote rode boek open, daar begon hij ieder kind wel te benoemen.

Nadat hij een aantal kinderen had gehad, vroeg Guus Weenink even tussendoor ´of hij wel in het boek stond?’ want ja het duurde hem iets te lang voor hij aan de beurt was!

Nadat we alle kinderen hadden gehad kwam de grote zak met cadeautjes tevoorschijn waar voor iedereen wel wat leuks in zat.

Zo rond 16.30 ging Sinterklaas er vandoor met zijn twee Pieten, en de kinderen hebben nog heerlijk samen gespeeld en de ouders nog een drankje genuttigd.

Zo ging de middag toch weer snel voorbij. Iedereen bedankt voor de gezellige middag en hopelijk komt hij volgend jaar ons ook nog bezoeken.

 

Esther

 

Klik hier voor de foto's van deze middag .

 

Sinterklaas 2013

Zaterdag 23 november is het dan zover, de sinterklaasmiddag van de buurtverening.

Ruim 20 jongens en meisjes hebben zich op gegeven. Ze zijn samen met hun vaders, moeders, opa's en hun oma's gekomen. Voor iedereen staat er iets lekkers klaar, ranja, koffie speculaas en natuurlijk mogen de pepernoten niet ontbreken. Dan is er tijd om te knutselen, we hebben mooie buttons gemaakt en voorzien van onze naam.

 

Ook kun je een mooie kleurplaat kleuren en een potje sinterklaasmemorie spelen. De muziek harder gezet en gaan we lekker ouderwets stoelendansen. Vooral voor de kleinere kinderen is dit nieuw. Iedereen doet gezellig mee.

Opeens is hij er, Sinterklaas, hij heeft ook nog een piet meegenomen.

Sinterklaas gaat gezellig tussen de kinderen op de bank zitten, dat vindt hij veel leuker dan in zijn sinterklaasstoel. Ook dit jaar staat er van ieder kind weer iets in zijn grote boek. Nadat Sinterklaas even met ieder kind heeft gesproken heeft vindt Piet een grote zak met kadootjes. Sint deelt ze uit en als iedereen zijn kadootje heeft worden ze tegelijk uitgepakt.

Dan is het voor Sinterklaas en Piet weer de hoogste tijd om verder te gaan, ze hebben het nog druk. Het is een gezellige middag geweest en hopelijk komt Sinterklaas volgend jaar weer...

 

Nancy

Buurtvereniging De Kom werkt aan saamhorigheid binnen de samenleving.

Ons idee is de betrokkenheid bij de buurtbewoners te stimuleren. Wij nemen initiatieven om dit te optimaliseren.

Daarom organiseren wij activiteiten voor jong en oud

 

© 2013 - De Kom - Wepdiezainer -.

"Like" Buurtvereniging 'De Kom' op

Facebook en volg ons op Twitter: