GPS

GPS Puzzelwandeltocht

Zondag 30 september 2012, de weergoden waren ons deze dag goed gezind. De zon scheen en dat was de afgelopen dagen wel anders geweest.

Om 14:00 kwamen de eerste wandelaars de Mobiele Eetheid binnen. Velen waren hier nog niet eerder geweest en zeiden verrast te zijn door de mooie accommodatie.

 

Terwijl er gezellig koffie en thee werd gedronken heette Joop Otten iedereen van harte welkom. Daarna volgde een korte uitleg over GPS en wat de bedoeling van de middag was. De aanwezigen werden in 4 groepen verdeeld en vertrokken na elkaar voor een wandeltocht van bijna 6 km door Oud-Zevenaar. Iedere groep was in het bezit van een hand-GPS . De route bestond uit 17 coördinatiepunten. Bij elk punt moesten de deelnemers, door het oplossen van vragen, rekenen, puzzelen of het zoeken naar een “schat” weer de nieuwe coördinaten van het volgende punt proberen te bemachtigen. Deze werden vervolgens ingevoerd in de hand-GPS, waarna de tocht kon worden voortgezet.

 

 

Ook moest bij elk punt, aan de hand van vragen, een letter worden genoteerd. Aan het einde van de tocht moest elke groep van de verzamelde letters een woord maken. Halverwege de wandeling was er een korte pauze ingelast waar de spoorzoekers even bij konden tanken. Met koffie, limonade, bier, koek, chocola en snoep was er voor ieder wat wils. Hierna werd de pas er weer ingezet.

 

De paden op, de lanen in….. om tenslotte weer te eindigen bij de Mobiele Eetheid. Het personeel stond ons daar al op te wachten met een heerlijke kop, warme soep.

En terwijl hiervan werd genoten moest er nog wel even, door elke groep een woord gemaakt worden van de verzamelde letters. Het woord en de antwoorden op de vragen moesten vervolgens ingeleverd worden. Onder het genot van een drankje werd vervolgens flink na gebabbeld over de tocht en de opdrachten. Uiteindelijk konden twee groepen worden gehuldigd met een gedeelde eerste plaats waarvoor de deelnemers een consumptiemunt in ontvangst mochten nemen. Veel deelnemers benadrukten bij het weggaan de gezelligheid, de prachtige locatie en de mooie route. Zij bedankten het bestuur voor een geslaagde middag. Toen de laatste groep het pand verliet was de zon reeds vertrokken.

 

 

Deze dag werd er meerdere malen gesproken over geocaching.

Wat is geocaching?

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera.

Met zijn hand-GPS (al voor 100€ verkrijgbaar) bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.

Liggen er “schatten” in de buurt van Oud-Zevenaar?

Ja, kijk maar eens op de kaart hiernaast.

 

Achter de kerk in Oud-Zevenaar, aan de Oud-Zevenaarsedijk, bij de Panoven, de Breuly enz.enz. op loopafstand ongeveer 20 caches. Ook zijn er fietsroutes met GPS!

 

 

Ik heb ervan genoten,

Groeten,

André Godschalk

 

 

 

Wilt u er meer over lezen? Kijk dan bijvoorbeeld op internet naar:

http://www.allesovergps.nl/index.html

http://www.geocaching.nl/index/

"De Kom"

Oud-Zevenaar

 

Op deze website krijgt u een beeld van wie we zijn en wat we doen. Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van de site, maar de beste manier om kennis te maken met de buurtvereniging is zelf meedoen. Dus lid worden en mee doen aan de activiteiten. Graag tot ziens!

Adres

Buurtvereniging 'De Kom'

Martinusweg 13

6905 AR Oud-Zevenaar

 

U kunt ons op meerdere manieren bereiken. Kijk hiervoor bij CONTACT

 

Buurtvereniging De Kom werkt aan saamhorigheid binnen de samenleving.

Ons idee is de betrokkenheid bij de buurtbewoners te stimuleren. Wij nemen initiatieven om dit te optimaliseren.

Daarom organiseren wij activiteiten voor jong en oud

 

© 2013 - De Kom - Wepdiezainer -.

"Like" Buurtvereniging 'De Kom' op

Facebook en volg ons op Twitter: